19 února, 2014

Vegetariánské chili z quinoy

Na 2-3 porce:
  • 2 lžíce oleje
  • 2 velké cibule
  • 4-6 stroužky česneku
  • 4 stonky řapíkatého celeru + lístky 
  • 2 červené papriky
  • 1/2 červené chilli papričky
  • plechovka sekaných rajčat
  • 1 lžička sušeného oregana, bazalky, soli
  • plechovka červených fazolí
  • 1 hrnek quinoy (200 ml)
- papriku, celer, česnek a chilli nakrájejte na malé kousky
- na oleji osmažte asi 2 minuty na jemno nakrájenou cibuli, přidejte ostatní zeleninu, koření a restujte další 2 minuty. Poté přilijte plechovku sekaných rajčat, přidejte asi 100 ml vody a vařte 10 minut. 
- přidejte fazole (slité a opláchnuté od nálevu) a quinou, vaře dalších 10 minut - až quinoa změkne. 
- nakonec vmíchejte pokrájené lístky z celeru. 
- odstavte z plotny a nechce ještě tak 7 minut absorbovat vodu do quinoy (kdo chce řidší směs, čas zkrátí)

1 komentář: