Na 2-3 porce:
- 2 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 4-6 stroužky česneku
- 4 stonky řapíkatého celeru + lístky
- 2 červené papriky
- 1/2 červené chilli papričky
- plechovka sekaných rajčat
- 1 lžička sušeného oregana, bazalky, soli
- plechovka červených fazolí
- 1 hrnek quinoy (200 ml)
- papriku, celer, česnek a chilli nakrájejte na malé kousky
- na oleji osmažte asi 2 minuty na jemno nakrájenou cibuli, přidejte
ostatní zeleninu, koření a restujte další 2 minuty. Poté přilijte
plechovku sekaných rajčat, přidejte asi 100 ml vody a vařte 10 minut.
- přidejte fazole (slité a opláchnuté od nálevu) a quinou, vaře dalších 10 minut - až quinoa změkne.
- nakonec vmíchejte pokrájené lístky z celeru.
- odstavte z plotny a nechce ještě tak 7 minut absorbovat vodu do quinoy (kdo chce řidší směs, čas zkrátí)
Quinou musím brzy vyzkoušet:)
OdpovědětVymazat